Kristina Elvingsson gästbloggar på Förstelärare bloggar

Den 20 januari firar vi Förstelärare bloggars födelsedag. För att uppmärksamma bloggens jubileum har vi bjudit in utvalda gästbloggare både från Svedala kommun men också utifrån som skriver om Förstelärare bloggar.

Kristina Elvingsson

Kristina Elvingsson är rektor på Tegelbrukets- och Åkerbrukets förskolor i Svedala kommun.

En rektors bekännelse

Gästblogg av Kristina Elvingsson

Jag har påbörjat min andra termin som förskolechef,  gröngöling ”de Luxe” med hög ambition, engagemang och lojalitet. Jag känner mig nöjd med mitt yrkesval men också tacksam för de som valt att anställa mig. Känslan av att jag landat i min nya yrkesroll infinner sig lite försiktigt, jag kan till och med  unna mig att lyfta blicken något och spana mot omvärlden.

Här någonstans presenteras Förstelärare bloggar. Jag drar en suck och känner att min hjärna inte riktigt har plats för ny input, omvärlden får vänta nu när jag börjar känna att jag har landat något i rollen som förskolechef. Jag vill hålla mig i min box. Lojaliteten och engagemanget tar dock övertaget, klart att jag ska visa intresse och hålla mig ajour med vad som händer i min egen kommun. Men det går trögt, riktigt trögt….

De var ett fasligt tjat om de där bloggarna, hur märkvärdigt kan det vara – när någon frågade om jag läst  någon blogg drog jag till med att det var ju precis det jag tänkte göra i morgon. Tjatet och tjat var det väl kanske inte direkt, snarare engagerade människor som trodde på en ide om att synliggöra och dela med sig av goda exempel, kollegialt lärande. En strålande ide! (vilket står klart så här i efterhand, dock inte då)

När jag landat i min yrkesroll något mer började jag läsa lite bloggar, av nyfikenhet, barns utveckling och lärande har alltid fascinerat mig. Men här händer något, ordets förmåga fångar mig likaså innehållet i texterna. Intresset för barns utveckling och lärande, lärandemiljöer, kulturer och mycket mer finns serverat på ”ett silverfat” på regelbunden basis dessutom. Jag läser utifrån ett eget intresse och inser att jag har favoriter bland förstelärarnas bloggar. I dagsläget finns där tre författare som jag väntar lite extra på – ingen nämnd ingen glömd. Det blir lite win-win enligt min mening, att som (numera) rektor i förskolan kan jag få en inblick i skolornas arbetssätt, metoder och utvecklingsarbete, dit våra barn i förskolan faktiskt ska till. Samtidigt får jag tal de av intressanta texter ur ett helt egoistiskt perspektiv.

Jag ser med spänning fram emot fler blogginlägg både av favoriter men också av nya och gamla aktörer. Jag ser också fram emot en utveckling för förskolorna på blogg-fronten.

Grattis! Stort tack för engagemang, inspirerande inlägg samt en ”dela-med-sig-kultur”.

Kristina Elvingsson

Share Button

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *