Förstelärare bloggar på ett nytt sätt!

Förstelärare bloggar genomgår spännande förändringar. Från och med nästa läsår är målet att ha större fokus på skolornas utveckling av undervisning.

Sedan 2014 har Svedala kommuns förstelärare, delat med sig av sina tankar och erfarenheter genom att blogga om sin undervisning på Förstelärare bloggar. Genom åren har vi publicerat ett otal inlägg och haft många trogna läsare som följt oss på denna resa. Vi är så  tacksamma för det engagemang och intresse som så många har visat för vårt arbete!

Vi är en kommun som strävar efter att vara i framkant när det gäller utbildning. För att uppnå detta måste vi kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Under det gångna läsåret har Svedalas rektorer arbetat tillsammans för att skapa en gemensam förståelse för förstelärarrollen och hur vi vill att den ska utvecklas. Detta arbete kommer också att påverka vår blogg framöver.

bloggar

Från och med augusti 2023 kommer vi att ändra fokus i vår blogg. Istället för att följa varje enskild förstelärare kommer vi att lyfta fram våra olika skolors utvecklingsarbete med fokus på undervisning. Vi tror att detta kommer att ge er en ännu djupare inblick i det arbete som pågår inom våra skolor och visa på den beprövade erfarenhet som utvecklas där. Detta innebär att antalet inlägg kommer att minska under året, men samtidigt kommer vi att lägga ett större fokus på att dela med oss av den kvalitativa kunskap och de framsteg som sker på våra skolor. Vi vill ge er en spännande och givande läsupplevelse som även kan bidra till kollegiala samtal för att berika er undervisning.

Vi hoppas att ni, som har följt oss under alla dessa år, kommer att tycka att den nya inriktningen är lika spännande som vi gör. Vi ser fram emot att fortsätta dela med oss av våra framsteg och tillsammans fortsätta skapa en ännu bättre skola för våra elever.
En skola där alla elever lyckas!

Tack för ert engagemang!

Michael Rystad

Utvecklingsstrateg
Utbildning i Svedala kommun

Share Button

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *