Dela idéer

Innan påsklovet besökte jag Sandeplanskolan i Vellinge kommun för att delta i den här terminens upplaga av TeachMeet Syd. En gång per termin anordnar TeachMeet Syd en inspirerande kväll där lärare får möjlighet att dela idéer inom IKT.

HannaHalv fyra på eftermiddagen samlades alla anmälda för att ladda upp med lite fika och mingel. En halvtimme senare var det dags att dra igång eftermiddagens aktivitet och alla hittade en plats i aulan. Ett TeachMeet bygger på att en del av deltagarna anmäler sig som talare. Som talare kan man välja på att prata i två eller sju minuter, turordningen slumpas fram och är det många anmälda talare kan det hända att alla inte hinner hålla sina presentationer.

För första gången deltog jag som talare. Jag och en kollega talade om programmeringsprojektet som sysselsatt oss de senaste veckorna. Se tidigare inlägg här. Det var blandade känslor när namnhjulet snurrade, både nervöst och förväntansfullt. Vi behövde inte vänta så länge utan det blev ganska snabbt vår tur. Alla presentationer filmas och publiceras på nätet.  Att i efterhand se sig själv föreläsa var nyttigt. Det finns flera förbättringsområden till nästa gång. Samtidigt så var det en väldigt nyttig erfarenhet och jag tänker att det är bra att utsätta sig själv för liknande press som en del av eleverna säkert upplever.
I två timmar snurrade namnhjulet och talarna avlöste varandra. Efter det var det dags för TeachEat, då var vi ett mindre gäng som stannade för att äta och diskutera eftermiddagens innehåll. Både TeachMeet och TeachEat är oerhört givande.

I höst kommer TeachMeet Syd att anordna TeachMeet här i Svedala. Den 16 oktober kommer det att hållas på Naverlönnskolan. Hoppas att många i kommunen vill vara med på en inspirerande eftermiddag!

Vill man läsa mer om kvällen i Vellinge kan man göra det på här och vill man se filmen på alla kvällens presentationer kan man göra det här!

Share Button

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *