Återkoppling från f.d. elever – en hjärtevärmare

En lärare kan ha betydelse och vänliga ord

Nu är läsåret är slut. Skolavslutning, studentutsläpp, betygsutdelning, diplomering, kursutvärderingar, Den blomstertid och lövad matsal, sommarlovskram till alla. Vi går till ledighet och strax är det kursstart och välkommen till gymnasiet. Jag känner att det är en förmån att få ha detta yrke, möta och arbeta tillsammans med ungdomar och vuxenstuderande. Att få vara med och se deras resa genom utveckling och kunskapsväxt.

När så före detta elever tar kontakt och frågar om vi ska ta en fika i skolans kafé blir svaret självklart att vi ska ses. Nyligen rördes mitt hjärta av återkopplingen de två nyblivna civilingenjörerna gav över en kopp kaffe. Jag och min kollega Erik Lindström hade en härlig pratstund som avslutades med att vi fick var sitt exemplar av deras Master´s Thesis från Lunds tekniska högskola. Oj, vad det kändes bra att hålla denna bok i sin hand! Med vetskapen om den prestation som ligger invävd i orden på varje sida. Lyckan är stor när elever lyckas och lyckas dessutom stort. Faktiskt blev jag blank i ögonen. Då säger Jonathan:
– Ja, men vänta tills du har läst Acknowledgements…

“We would like to thank our supervisors”…..”We would also like to thank our dear high school teachers Erik Lindström and Kristin Adegran for always pushing us to do our best. We would not have been here without their help.”
( Jonathan Sönnerup, Jonathan Karlsson, 2016)

Jag behöver nog inte nämna att det blanka i ögonen återfanns på min kind efter det.

Tack Jonathan och Jonathan för att jag och Erik har fått vara era lärare!

Glad sommar, alla!

Share Button

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *